Zoeken naar afkorting

 
afkorting
 
Afkorting de betekenis volgens Redactie Ensie.
Afkorting betekenis definitie. Een afkorting is een woord die of woordgroep dat niet volledig wordt uitgeschreven. De Woordenlijst Nederlandse Taal onderscheidt vijf soorten afkortingen. Bij de afkortingen in de engere zin worden de woorden voluit uitgesproken bij het voorlezen: e.d.
Lijst van afkortingen in het Nederlands Wikipedia.
Hieronder volgt een lijst van in het Nederlandse taalgebruik voorkomende afkortingen. In het Nederlandse taalgebruik hoeft niet te betekenen dat de afkorting naar een Nederlandstalig begrip verwijst. Daarom zijn ook afkortingen als SOS en s.v.p. Het begrip afkorting wordt in ruime zin gebruikt en omvat in deze lijst.:
Gratis woordenboek Van Dale.
Je hebt gezocht op het woord: afkorting. a fkorting de; v; meervoud: afkortingen 1 woord, gevormd door de eerste letters van een woord of van een paar woorden. Dit woord opzoeken in onze grootste woordenboeken? Bestel nu uw toegang of probeer Van Dale Online gratis.
17.1 Afkortingen woordenlijst.
Een afkorting in de specifieke betekenis van het woord is de weergave van een woord of een woordgroep door een of meer beginletters, zonder dat de afkorting in de plaats komt van wat wordt afgekort: als we de afkorting voorlezen, spreken we niet de afkorting uit, wel het woord of de woorden waar ze voor staat.
Afkortingen.
U bevindt zich op: Douane voor bedrijven Handboek EMCS 0.00.25 Algemeen, afkortingen en definities Afkortingen. 0.00.25 Algemeen, afkortingen en definities. Belasting Entrepot AGP gelegen in een andere lidstaat. Contrat de Transport International ferroviaire des Marchandises vervoer per spoor. Confirmation of Exit.
afkorting. afkorting. afkorting.
welkom op afkorting.nl. Op deze website kun je duizenden afkortingen zoeken en de uitleg ervan vinden. Linksboven kun je de afkorting opzoeken. Deze dienst is gratis en bedacht en ontwikkeld door D.J.P. Ieder jaar worden er nieuwe afkortingen verzonnen. Vooral via MSN, SMS, Twitter en Whatsapp wordt veel gebruik gemaakt van een afkorting. Bekende afkortingen zijn: cu see you tot ziens, w8 wacht, 2M Afkorting.nl tomorrow is morgen., ook mobiel te bereiken via WAP.
Wat betekent de afkorting Vaak gestelde vragen Portal Gemeente Renswoude.
HOME Vaak gestelde vragen Wat betekent de afkorting. Wat betekent de afkorting. BRP Basisregistratie Personen.; In de Basisregistratie Personen BRP staan persoonsgegevens van inwoners in Nederland. En van personen in het buitenland die een relatie hebben met de Nederlandse overheid.
afkorting Nederlands woordenboek Woorden.org.
Een afkorting is een woord dat niet volledig wordt geschreven, maar wordt aangeduid met minder letters, doorgaans de beginletters. Ook een woordgroep kan worden afge. Verkorte schrijfwijze of uitspraak van één of meer woorden: bijv, d.m.v, i.t.t, e.v, a.w, aso, bobo, depri enz.
Afkorting Wikipedia.
Een afkorting is, in schriftelijk taalgebruik, iedere verkorte schrijfwijze voor een woord, woordgroep, naam of andere aanduiding. Het woord afkorting is een verzamelbegrip voor meerdere categorieën; in alle gevallen is de overeenkomst echter dat in de schrijfwijze een of meer letters zijn weggelaten.

Contacteer ons