Meer resultaten voor afkorting

 
afkorting
 
Wedden dat jij niet wist dat deze 12 Nederlandse bedrijfsnamen afkortingen zijn Bizar Upcoming.
Deel deze foto via. 9 DAF Van Doorne's' AanhangwagenFabriek. Deel deze foto via. Later is de betekenis van de afkorting veranderd in Van Doorne's' AutomobielFabriek. 10 Brinta Breakfast Instant Tarwe. Deel deze foto via. 11 Remia De Rooijs Electrische Melangeer Inrichting Amersfoort.
Beter spellen afkortingen.
Woorden waar een afkorting in zit. Woorden die afgeleid zijn van een initiaalwoord, krijgen een apostrof achter het initiaalwoord, zodat je kunt zien waar de afkorting eindigt.: Vervoegingen van werkwoorden waarvan de ik-vorm een initiaalwoord is, krijgen een apostrof achter de ik-vorm, zodat je blijft zien waar de afkorting eindigt.
Lijst van afkortingen in het Nederlands Wikipedia.
Hieronder volgt een lijst van in het Nederlandse taalgebruik voorkomende afkortingen. In het Nederlandse taalgebruik hoeft niet te betekenen dat de afkorting naar een Nederlandstalig begrip verwijst. Daarom zijn ook afkortingen als SOS en s.v.p. Het begrip afkorting wordt in ruime zin gebruikt en omvat in deze lijst.:
Hoe gebruik je afkortingen volgens APA in je scriptie?
Schrijf de eerste keer dat je een begrip gebruikt deze helemaal uit, met de afkorting tussen haakjes erachter. Bijvoorbeeld: computer mediated communication CMC. In het vervolg van de tekst kun je dan de afkorting blijven herhalen, omdat de lezer nu weet wat de afkorting betekent.
afkorting WikiWoordenboek.
taalkunde in het bijzonder: een aanduiding van een woord of een woordgroep door een beperkt aantal letters, dat als het gehele woord of woordgroep wordt uitgesproken. is de afkorting voor ingenieur en n.a.v. is de afkorting voor naar aanleiding van.
afkortingen algemene regels Genootschap Onze Taal Onze Taal.
Maar er zijn veel gevallen waarin afkortingen wél hoofdletters hebben.: De belangrijkste reden om hoofdletters in afkortingen te gebruiken is dat de afkorting een naam is: EU, MTV, VRT. Wanneer de bedenker van de afkorting zelf een schrijfwijze heeft vastgesteld, wordt die schrijfwijze meestal gevolgd: AutoRAI, UvT, NOCNSF.
Betekenis-definitie Wet op het financieel toezicht: Afkorting: Wft. DFB De Financiële Begrippenlijst.
In totaal zijn acht bestaande toezichtswetten vervangen door de Wft: de Wet toezicht kredietwezen 1992 Wtk 1992, de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993 Wtv 1993, de Wet toezicht natura-uitvaartverzekeringsbedrijf Wtn, de Wet toezicht beleggingsinstellingen Wtb, de Wet toezicht effectenverkeer 1995 Wte 1995, de Wet assurantiebemiddelingsbedrijf, de Wet financiële dienstverlening Wfd en de Wet melding zeggenschap en kapitaalbelang in effectenuitgevende instellingen Wmz.
Afkortingen Wiki Grepolis.
Ofc Of course natuurlijk. CU See You Ik zie je later. MVG Met vriendelijke groet. Etcetera Latijnse afkorting voor enzovoorts. Overgenomen van" https//wiki.nl.grepolis.com/index.phptitleAfkortingenoldid12631.: php// this" titleNaar" een pagina met deze naam gaan als die bestaat" /. Nieuw op de wiki.
Management Support.
Vakmedianet groep verzamelt via cookies en fingerprints informatie over uw bezoek aan de websites van Vakmedianet en uw persoonlijke interesses, onder meer om communicatie over onze producten en diensten verder te optimaliseren, om uw interesses in te schatten op basis van uw bezoek aan onze en andere websites en om advertenties te plaatsen die aansluiten bij uw interesses.

Contacteer ons